Jom Klik

Mari kita Qurban

Daddy.... Mummy... Harraz....

Daddy.... Mummy... Harraz....

Thursday, December 27, 2012

Family Get - A - Way Part 2

Assalamualaikum Semua...

Seperti yang AmiRini janjikan dalam entri INI... AmiRini akan bawak korang kembali pada minggu lepas... Ya minggu lepas... Aktiviti AmiRini and family masa gi family trip...
So jom layan picture yang AmiRini sediakan untuk korang semua....


Selamat pagi Semua... Daddy with Harraz... 
On the way to take our breakfast... Konsep menarik dari Philea Resort..
Kita dapat rileks dengan menghirup udara yang segar...

Banyak betul fish kan... Ni Harraz tengah kasi fish ni makan roti...
Bila campak jer.. ikan ikan ni terus je ngap.. xsampai 1 minit dah abis....
Harraz excited masa ni (sorry xdpt post gambar masa Harraz feed fish ni)

Yes... Lepas perut kenyang... AmiRini terus bawa Harraz gi swimming pool... Harraz seronok main air kat sini.. Siap nak ajak ge girl kat depan tu main lagi... Terpaksa AmiRini pegang tangan dia... 
Takut jadi apa apa...hehehe

Dari kolam kecil... terus masuk kolam besar (sebenarnya AmiRini yang nk mandi Ahaks..)... Sebab dah masuk kolam yang besar ni maka AmiRini pun kena pastikan Harraz akan selamat.... So korang tengok la tu... lepas Harraz masuk pelampung car dia.. terus AmiRini pasangkan Pelampung kat leher dia... Hehehe... Sayang anak la katakan....

Yes... Harraz dah siap with all the protection gear.. dah boleh mandi... Cuba korang tgk..AmiRini dah buka cermin mata... Hahaha... apa tandanya tu... cuba korang teka...Jawapanya xlain dan xbukan... AmiRini pun nak mandi... Air dia sejuk ooo...

"Pon Pon.. Pon Pon.. Beri Laluan, Kereta Harraz nak lalu"... "Daddy... Laju la lagi... Harraz nk gi kat sana tu"... 

Harraz with one protection... "Daddy... air banyak ni... Harraz takut la..." AmiRini pun jawab.. "Don't Worry son.. Daddy will be your protection.." Hehehe...
Harraz takut masa ni... Nasib baik.. AmiRini ada(perasan je kan)...

Harraz dah berani... So AmiRini pun ambik kesempatan utk borak borak ngan officemate... 
Harraz buat muka masam dia... Sebab xpuas mandi... hehehe.. Siannya dia.... "Esok kita mandi lagi ye sayang" ayat standard AmiRini pujuk Harraz...

Petang tu ada masalah yang berlaku.... Bilik AmiRini blackout... So AmiRini and family kepanasan la... Lepas call maintenance department... Dia pun antar technician dia...
So korang tgk gambak ni ye...

Kagum... Brader ni kerja atas almari... Dengan keadaan yang panas dan kawasan yang sempit...
Memang brader ni terbaik... Respect.. So AmiRini kasi dia tabik spring...
 
Ini la gambar MCB(main circuit breaker) yang menjadi masalah pada petang tu.... Ada kesan explode/burn kat atas tu.. AmiRini suspect ada lipas or something gigit wayar in tu....so bila ada gap.. dia pun explode (pandai nyer AmiRini kasi hypothesis).. 
Dan kini sampailah AmiRini ke acara kemuncak... The Annual Dinner.... So korang layan la gambar gambar ni yer... Enjoy...
 Ada red carpet kot.. Dah rasa macam artis rasanya.. Hahaha.. Ni first time AmiRini pergi annual dinner yang ada red carpet ni... 

Hat gear... to la theme untuk annual dinner ni... So AmiRini and family semua pakai topi.... Ni tgh tunggu nk ambik gambar kat stage... Harraz sempat minum susu tu....

Yes... We're on the stage... One BIG family... 

Muka semua senyum... sebab kekenyangan...hehehe...

Sempat AmiRini post dgn my sweetheart... Sebenarnya.. harraz dah tdo masa ni... tp maafla... atas sebab2 tertentu... xdpt la post gambar tu... hehehe

Our sporting management...Our management is doing Gangnam Dance... Cayalah En Nan (our GMD)...
Thank you for giving us lovely family trip (Ayat bodek ni)...

Ni pulak gambar boss AmiRini (En Buhairi a.k.a En Bob).. Sporting giler...
Semua orang terhibur dengan persembahan ini.. so hope next year kita akan berjumpa lagi...
Sekian... AmiRini hope korang semua terhibur dgn gambar yang disajikan ini... So AmiRini still ada lagi satu entri untuk Family Get A Way ni... So korang stay tune yer...
For those yang belum baca part 1.. sila la klik kat SINI yer...
Assalamualaikum and happy selalu...

20 comments:

  1. Replies
    1. Seronok sangat... Thank you sbb jadi pengomen pertama

      Delete
  2. wah menarik family trip dan annuar dinner company, kat mane ni yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Philea Resort, Ayer Keroh Melaka

      Delete
  3. gembira sakan dan nampak meriah...tq follow awak #20

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnyaaaa.. serius tengok air kolam tu, rasa nak terjun je sekarang... have a great day ye...

    ReplyDelete
  5. Budak-budak pantang jumpa air. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu... jumpa terus nk mandi... and kalau mandi.. mesti nak sampai kecut..

      Delete
  6. wah..best gila.. teringinnya nak pergi.. dah lama tak mandi2 tempat2 macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput la datang kat philea resort... anda pasti tidak akan kecewa

      Delete
  7. seronok kan bercuti sambil merehatkan minda...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok.. dpt luangkan masa dgn family...

      Delete
  8. bestnya tengok kolam tu.kalau anak cikgu tengok tu tentu dia dah selak2 baju.tanda nak ajak mandi ler tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasala tu cikgu... Harraz mula2 takut.. lepas tu... xnak kuar...

      Delete
  9. assalamualaikum...amboiii...seronoknya...siap ada gangnam style lagi tu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Klik Disini

back to top

busuk