Jom Klik

Mari kita Qurban

Daddy.... Mummy... Harraz....

Daddy.... Mummy... Harraz....

Thursday, March 14, 2013

Perkongsian... Demam

Assalamualaikum and Salam Sejahtera,



Hari ini  AmiRini nak berkongsi tips mengenai rawatan untuk demam panas... Almaklumlah... Sekarang cuaca kita kat Malaysia ni panas.. Dan kadang2 hujan...So senang untuk dijangkiti virus/bakteria yang boleh menyebabkan demam.

AmiRini terbaca tips ini di dalam buku "Indahnya Hidup Bersyariat" hasil karya Dato' Ismail Kamus dan MohdAzrul Azlen Ab. Hamid.

So cara merawat demam panas adalah dengan mengambil segelas air dan membaca ayat ayat seperti berikut:

1. Membaca Surah al - Fatihah x 1
2. Membaca Selawat Penyembuh x 1
3. Membaca doa seperti dibawah:


Selepas membaca, hendaklah di hembuskan ke air tadi. Dan seterusnya memberi minum air tersebut kepada orang sakit tersebut. Dan air itu boleh dibuat lap juga..

Insya Allah.. kita ikthiar dan serahkan kepada ALLAH..

Semoga dapat membantu ye...





16 comments:

  1. kalau tinggal dengan parents selalu je my mom buatkan.. kalau dok kat hostel, sedihnyaaa.. sebak kot kena layan diri sendiri.. hewhewhew.. ni mngade namanyyaaa.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena selalu balik la macam tu...:)

      Delete
  2. moga perkongsian ni sama2 sapat manfaatnyalah.

    ReplyDelete
  3. Selawat penyembuh tu selawat syifa ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu... Selawat Syifa... Nnt AmiRini share selawat syifa tu...

      Delete
  4. terima kasih untuk perkongsian ni tau bro..heehe :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah selau buat mmg mujarab..sampai orang pun ada minta tolong utk buatkan air,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la AmiRini minta sikit ye ustazah..

      Delete
  6. assalamualaikum...

    maaf lambat sampai...buku indahnya hidup bersyariat...buku bergambar dan mudah fahamkan...?terimakasih berkongsi ye....

    nak hadiah tak...?join la sini

    akuamatmenyintaimu.blogspot.com/2013/03/weeehu-giveaway-pggp-daku-amat.html#.UUQJ_BdHIjkd

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. buku tu menjadi bacaan AmiRini buat masa ni...
      Insya Allah kalau diberi kesempatan.. akn join...

      Delete
  7. good sharing....
    moga bermanfaat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Klik Disini

back to top

busuk