Jom Klik

Mari kita Qurban

Daddy.... Mummy... Harraz....

Daddy.... Mummy... Harraz....

Wednesday, December 12, 2012

Tour to France - Part 3 (Currency)

Assalamualaikum Semua...

Ari ni aku nk citer sikit pasal matawang yg aku guna masa kat France..

Ok... Di sini diaorang menggunakan matawang Euro...

So masa aku gi sana... our currency ialah RM4 equivalent to 1Euro...

So agak la mahal (Serius mahal).... So diaorg ada note Euro 500, 200, 100, 50, 20, 10 & 5... So yg kecil tu semua adalah coin...

Duit coin dia start dengan Euro 2, 1, 0.50, 0.20, 0.10 and 5 cent.

So korang layan la gambar ni yer....

 Wang Kertas





Wang Syiling

Hehehe.. duit ni bakal menjadi my new collection...

Oklah.. hope korang enjoy tgk matawang ni...

Merci. J'espère que vous apprécierez la lecture.

P/S: Note 500 and 200 aku xder sbb x mampu nk ambik da... & Note 5 tu double sbb nk kasi cantik...




18 comments:

  1. Euro kalau convert memang mahal. Tapi kalau dah duduk sana ekceli murah jer. Takde lah melampau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul... for those yg mmg duduk sana... brg memg murah... hehe... anyway.. company tanggung.. so ok la...
      btw.. tq for visit my entry...

      Delete
  2. wah bestnya dapat melancong di France, tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... hope tuan boleh comment ttg blog saya... really need some guidance from expertise like you...

      Delete
  3. Replies
    1. best2... tp musim winter.. sejuk sikit...

      Delete
  4. wah, bro peminat dan pengumpul duit syiling.
    kalau setiap kali shopping asyik conver ke RM je, tak beli baranglah jawabnya...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... Beli barang tutup mata tuan...
      tahu2 dah dapt barang je...

      Delete
  5. Betul tu.. Sebenarnya kalau nak buat perbandingan tak boleh nak convert. Sebenarnya barang dorang ni murah sgt2 berbanding kita ni. Kita ni dah la matawang kecik, barng pun mahal.

    ReplyDelete
  6. mahal beno tu RM4 convert jadi 1 euro je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... boleh la.. btw tq drop kat blog saya nk biasa ni...

      Delete
  7. huihsshhhh besar gila duit euro!! memang kena bawa byk duit.. huhuhu

    mntak maaf ye, boleh mintak buang word verification ni.. agak menyusahkan nk komen.. tak nampak nombor... sori =3

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ yer Ainaa.... Dah remove dah word verification ni... Hope ainaa akan kasi komen2 yang membina utk sy...

      Delete
  8. emm Syilingnya macam syiling kita,
    kita ambik inspirasi daripada ni kot?
    atau semua syiling kat dunia ni lebih kurg sama je?
    hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Xpernah terpikir plak psal ni. Btw, tq sbb sudi visit blog sy

      Delete
  9. nice,ada juga simpan syiling dr berbagai negara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita share minat yg sama. Btw, tq yer sudi visit blog sy

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Klik Disini

back to top

busuk