Jom Klik

Mari kita Qurban

Daddy.... Mummy... Harraz....

Daddy.... Mummy... Harraz....

Sunday, December 2, 2012

France - Here i come

 Assalamualaikum....

Alhamdulillah... aku sempat gak menulis entry aku yang kedua pada hari ini...

Insya ALLAH, aku akan menjejakkan kaki ku ke bumi France... Alhamdulillah.. segala urusan untuk kesana berjalan lancar... Aku akan menghadiri satu FAT di sana... Semoga FAT itu berjalan dengan lancarnya...

Segala barang kelengkapan juga telah disediakan... Ini termasuklah.. pakaian panas, jaket, sarung tangan...

Special credit goes to my wife... sbb dia telah ikut aku gi shopping barang keperluan aku.... dan dia telah buat checklist barang yg perlu aku ada...

Alhamdulillah... cash advance yang diminta sudah diperolehi... Thank you kat finance dept aku yg telah bersusah payah utk keluarkan cek ini dalam masa 2 hari...

Cuma aku agak risau kerana kat sana musim sejuk.. sekarang suhu dalam 3degreeC... sejuk tu... semoga ALLAH beri aku kesihatan... Amiin...

Ok... Inilah dia hasil membeli belah aku kat Universal Traveller....


Green bag - Save the earth campaign from Universal Traveller
Baju dalam ini sangat bagus untuk suhu 5degreeC hingga ker -25degreeC.


Inner Thermal Wear

Suit ni datang sekali dengan seluar... ala2 baju and seluar tight tu...(seksi ooo)


Ni plak glove supaya tangan kita xsejuk... Glove dia ada 2 layer... inner layer dia akan mengekalkan suhu tangan kita..

Hand Glove

Dan yang paling penting adalah...

Size XXL - untuk orang yang badan besar cam aku ni
Jacket from Universal Traveller

Ni plak cash advance aku... Sudah selamat di bank in kan...


Ok... Semoga perjalanan aku akan dipermudahkan.... Amiin..

16 comments:

  1. tahniah..semoga urusan dapat di permudahkan

    ReplyDelete
  2. Tahniah dpt menjejak kan kaki ke bumi France..dpt tgk bumi Allah ni kan..
    semoga segala nya berjalan lancar :)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. Insya Allah dipermudahkan... Amiin...

      Delete
  3. tahniah akan ke perancis, pasti banyak pengalaman baru nanti. FAT tu ape yer, pasti bukan "file allocation table"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq tuan DH kerna sudi comment.. FAT stands for Factory Acceptance Test...

      Delete
  4. wah..jauhnya nak berhijrah... ok bro.. semoga segalanya dipermudahkan..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan boni kacak... bukan hijrah ni.. musafir jer... Amiin... Semoga berjalan lancar dan dipermudahkan....

      Delete
  5. vitamin C + losen anti kering jangan lupa bawa..
    Fêtes en toute sécurité en France...

    ReplyDelete
    Replies
    1. losen anti kering untuk apa ye??? sbb kat sana tgh winter... still perlu ye... Minta nasihat sbb first time nk gi ni..

      Delete
  6. Ya Allah, bestnya!!! semoga Allah permudahkan segala urusan ye... hehehe untunglah dapat pergi ke negara orang.. =3

    ReplyDelete
  7. tahniah ya sebab terpilih untuk ke france

    ReplyDelete
  8. hai Amirini,

    selamat tengahari.. terima kasih diatas kunjungan saudara.

    salam perkenalan daripada saya.

    semoga perjalanan awak ke France berjalan dengan selamat, selamat melancong. menanti update terbaru blog ini.

    ReplyDelete
  9. france ? best wooo..semoga pergi balik bro akan okay dan selamat ..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, moga perjalanan dipermudahkan ye :)

    Jangan lupa FM France untuk MJ..heheeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila Klik Disini

back to top

busuk